Európa utolsó titka - Albánia

Albán desszertek – grillezett bárányfej

    DSC00399   Albániában nagyon kedvelt a bárányhús. Szinte minden étteremben kapható, de sokszor a feje nélkül sütik meg. A fejet ugyanis külön is árusítják, mert kuriózum, mivel nagyon ízletes. A hentes kettéhasítja a fejet, majd fémkapoccsal összekapcsozza, így lehet meggrillezni. Albániában a szemét kiveszik, Iránban például nem. Mivel az albánok sokszor húst hússal esznek, a főétkezés végén desszertnek esznek egy kis bárányfejet, és rakizás közben is gyakran “chips”-ként fogyasztják. Természetesen vannak finom édes desszertjeik is, de arról majd egy következő bejegyzésben írok. Addig is jó étvágyat a sült bárányfejhez. 🙂  

sült bárányfej kívülről

sült bárányfej kívülről

 

sült bárányfej belülről

sült bárányfej belülről

Ha még több érdekességet olvasnál Albániáról, gyere a Facebook-ra!

Ha egyéb szempontból is érdekel az ország, kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!