Európa utolsó titka - Albánia

Albánia madártávlatból – avagy egy siklóernyős felvétele

 

Albánia kiváló terep nemcsak a túrázást, hegymászást kedvelők számára, de a siklóernyős repülés szerelmeseinek is. Jók a terepviszonyok a repüléshez.

Tavaly júniusban járt itt egy magyar siklóernyős csoport, és az egyik taguktól kaptam egy GoPro kamerával rögzített felvételt. A Llogara-hágón állomásoztak, és onnan indították minden nap a repüléseket a tenger felé.

 

Forrás: albaniantravel.info

Forrás: albaniantravel.info

 

Az alábbi szavakkal ecsetelte albániai élményeit:

A helyzet az, hogy Albánia nagyon tetszett. A táj nagyon szép mindenhol, az emberek kedvesek, a közlekedés is egész jó. A hegyi terepeken mindenki üdvözöl mindenkit és ez magyar vidékhez hasonlóan kellemes dolog.

Az ételek finomak voltak és a szállodai reggeli is finom, elegendő volt.

Az utolsó napra kaptam egy kiváló fejkamerát – olyat, mint ami Schumacher fején volt, és ha nincs rajta megússza a balesetet.

Mindegy, az utolsó napi két startot landolásig fel tudtam venni. Az első az egy rövid repülés volt, mert gyorsan ki kellett érni a tenger felé és végre kellett hajtani az aznapra rendelt biztonságtechnikai feladatokat. Látszik a felvételen is, hogy addig nyugi van, majd a gyakorlatok alatt mindenfelé volt az ernyő, meg én is, de hát nyugiban leszálltam. A második egy nyugi örömrepülés volt, ha lehet csatolom az elsőt.

Tényleg itt senki nem szólt hozzánk, pedig látszik, hogy építési területre szálltunk le, mert kamionok, meg tereprendező gépekkel töltötték fel homokosra a partot. Amikor leszálltam is négy rendőr állt pár méterre tőlem, de ők sem szóltak hozzám. Nálunk be sem léphetünk építési területre.

Tényleg egy csodálatos hely Albánia, pedig sok helyen voltam.”

 

És íme a felvétel a repülésről:

https://youtu.be/32Mfl1g1cC4

Siklóernyőzés Albániában

 

 

 

 

Ha még több érdekességet olvasnál Albániáról, gyere a Facebook-ra!

Ha egyéb szempontból is érdekel az ország, kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!